Cetus Ry - Suomen suurimman uimaseuran verkkopalvelu.

Suomen suurin uimaseura tarvitsi monipuoliset verkkosivut, Mysteerio auttoi tekemään responsiivisen ja toimivan verkkopalvelun

Suomen suurimman uimaseuran, Espoon Cetuksen verkkosivusto on seuran tärkein viestintäkanava. Sivujen tulee palvella monenlaisia tarpeita, sillä uimaseurassa on noin 500 kilpauimaria, 2500 lisenssiuimaria ja vuosittain noin 12 000 kurssijäsentä.

Teresa Pentikäinen

– Unohtamatta tietenkään yleisesti uinnista kiinnostuneita ihmisiä, jotka päätyvät sivuille esimerkiksi hakukoneen kautta, toiminnanjohtaja Teresa Pentikäinen sanoo.

Vuonna 2015 aloitettu yhteistyö Mysteerion kanssa on auttanut selkeyttämään seuran viestintää verkossa ja rakentamaan brändiä digitaalisessa maailmassa. Seuran toimijat pystyvät itse päivittämään sisältöjä sivuille. Mysteerio on mukana sivuston ylläpidossa ja tarvittavassa jatkuvassa kehitystyössä.

– Mysteerion Lauri Aaltonen osasi projektin aikana ottaa huomioon seuran eri toimijoiden tarpeet ja perustelemaan, miksi asiat kannatti tehdä tietyllä tavalla. Iso merkitys on myös sillä, että huumorintajumme kohtaavat, Pentikäinen kuvailee.

 

Verkkosivu-uudistus vei turhat klikit

Kokonaisviestintä onkin uimaseuran toiminnan monimuotoisuuden vuoksi yksi iso haaste, sillä tarpeita on niin monenlaisia.

– Käyttäjät hakevat sivuilta hyvin erilaisia asioita: yksi hakee vinkkejä vapaauintiin, toinen haluaa tietää kuka on lapsen valmentaja ja neljäs haluaa päästä uimaan tammikuussa. Lisäksi sitten seurana haluamme tiedottaa esimerkiksi uusista merenneitouimakouluista tai muista ajankohtaisista asioista. Siinä on paljon erilaisia asioita, joiden kanssa pitää tasapainoille sivuilla, jotta informaatio on helposti löydettävissä ja esillä, silloin kun ihminen etsii sitä.

Teresa Pentikäisen mukaan nykyisillä sivuilla sosiaalisen median kanavat ovat luonteva osa kokonaisuutta ja niiden kautta pystyy hyvin hallitsemaan sivujen etusivuilla olevaa informaatiota. Myös ulkoasu on nykyaikainen ja seuran brändin mukainen.

– Mysteeriolta sai todella hyvin näkemyksiä siihen, mitä kannattaa tuoda valikoihin ja miten sivuston ilmeen saa nykyaikaiseksi. Heillä oli myös asiantuntemusta siitä, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät.

Yhtenä haasteena uimaseuralla ovat kurssi-ilmoittautumispäivät, silloin seuran sivuille tupsahtaa moninkertainen kävijämäärä tavanomaiseen päivään verrattuna ja palvelin on kovilla. Cetus järjestää kauden aikana noin 500 kurssia ja nopeimmillaan kurssit täyttyvät sekunneissa.

– On äärimmäisen tärkeää, että ilmoittautuja löytää nopeasti oikeaan paikkaan ja pääsee verkkokauppaamme ilman turhia klikkauksia. Tähänkin tuli sivu-uudistuksen myötä paljon parannuksia.

 

GDPR on seuratoiminnassa jatkuvasti pohdinnassa

Mysteerion toiminnassa Pentikäinen on erityisen tyytyväinen siihen, että arviot eri ratkaisujen kustannuksista ovat pitäneet.

– Lisäksi Mysteeriosta saa aina apua, kun on jokin asia, jota ei enää muistakaan, esimerkiksi miten johonkin osioon julkaistaan sisältöä. Lauri on laittanut meille Cetukseen aivan mahtavia opastusvideoita, joista näkee helposti miten erilaiset toiminnot pitää tehdä.

Mysteerio uudisti samalla myös Cetus Masters -sivun, joka on Pentikäisen mukaan masters-uimarien oma temmellyskenttä. Sivustosta tehtiin oma kokonaisuutensa, jolla on selvä visuaalinen yhteys Cetuksen pääsivuston kanssa.

– Masters-uimareilla on erilaiset tiedotus- ja viestintätarpeet kuin muulla uimaseuralla, joten totesimme että sivusto kannattaa pitää erillisenä, mutta Cetuksen pääsivun kanssa sukunäköisenä. Nyt masters-uimarit saavat omatoimisesti päivittää sivujaan, Pentikäinen sanoo.

Toiminnanjohtajan mukaan yksi iso haaste seuratoiminnassa on tietosuoja-asetus, GDPR.

– Oikeudenpäätöksiä ei vielä ole ja kaikki tämän hetken tiedot ovat valistuneita arvauksia, siksi olen iloinen, että meillä on Mysteerion kaltainen kumppani, joka on auttamassa teknisisissä asioissa tulevaisuudessakin. Muutoksia esimerkiksi sivuston sisällä näkyviin tietoihin voi voidaan joutua tekemään nopeastikin, kun tietosuojavaatimuksista saadaan tarkennuksia ajan myötä.