Referenssit»

EAEA Country Reports

Kansanvalistusseura

Kehitysprojekti EAEA Country Reports -sivuston maakohtaisten raporttien parantamiseksi.

OhjelmistokehitysUlkoasuparannusJatkokehitysKäyttöliittymät

Käytetyt teknologiat:

PHP

PHP

Laravel

Laravel


Lähestyttävyyttä interaktiivisilla visualisoinneilla

EAEA on Euroopan Unionin rahoittama aikuiskoulutusyhdistys. EAEA:n Country Reports -sivusto on portaali joka tarjoaa näkemyksiä ja dataa eri Euroopan maiden tilanteesta aikuiskoulutuksen järjestämisessä ja kehityksessä.

Kansanvalistusseura on suomalainen sivistystyön organisaatio, jonka vastuulla EAEA Country Reports -sivuston kehittäminen on. Mysteerio otti KVS:n aloitteesta tehtäväkseen tuoda sivustolle paljon kaivattuja datavisualisointeja sekä muita käytettävyyskorjauksia.

Etusivu

Käytettävyyskorjaukset

Sivuston käyttökokemus kärsi ongelmista mm. eri maiden, ajankohtaisten uutisten ja suosituimpien sisältöjen löydettävyydessä. Mysteerion käytettävyysasiantuntijat kävivät sivuston tarkasti läpi ja kirjasivat asiakkaalle listan parannuskohteista. Yhteistyössä asiakkaan kanssa löydetyistä parannuskohteista muodostettiin kokoelma tärkeimpiä korjauskohteita, joita Mysteerio lähti paikkaamaan.

Datavisualisoinnit

Mysteerio toteutti tehokkaita ja hyvin web-yhteensopivia SVG-teknologioita käyttäen erilaisia palkki- ja viivakuvaajia tuomaan visuaalista ilmettä muuten melko kuivaan tekstimuotoiseen dataan. Lisäksi, Mysteerio rakensi vertailumoottorin, jolla käyttäjien on mahdollista nähdä yhdessä helppolukuisessa näkymässä valitsemiensa maiden aikuiskoulutuksen tilanteen muutoksia ajan myötä.

Visualisoinnit

Lopputulos

Kehitysprojekti saavutti tavoitteensa. Uusia ominaisuuksia ja päivityksiä integroitiin sivustolle, ja maakohtaisten raporttien toiminnallisuus parani merkittävästi. Asiakas oli tyytyväinen saamaansa toteutukseen.