Referenssit»

Koiramuseo.fi

Kennelsäätiö

Mysteerio uudisti Kennelsäätiön koiramuseo.fi-portaalin ulkoasun ja siirsi sisällön Drupalista WordPressiin vuonna 2022.

Hosting ja pilvipalvelutJatkuvat palvelutOhjelmistokehitysModuulikehitysVerkkosivustoMonikielisyysUudistusJatkokehitysLehtiarkistoDrupal-migraatioYlläpito

Käytetyt teknologiat:

PHP

PHP

Drupal

Drupal

Drupal 7

Drupal 7

WordPress

WordPress


Laajalle sisällölle uudet kuoret

Mysteerio uudisti Suomen Kennelsäätiön koiramuseo.fi-portaalin vuonna 2022. Vanha portaali oli hallinnaltaan ja navigaatioltaan jäykkä ja osin vanhentunut. Sisältöjen ylläpitäminen oli kankeaa ja vaati paljon erilaisia työvaiheita.

Screenshot 1

Portaali päätettiin uudistaa vastaamaan paremmin sekä vapaaehtoisvoimin toimivien ylläpitäjien että kävijöiden tarpeita. Uudistuksen yhteydessä päivitettiin sivuston ulkoasua ja värimaailmaa raikkaammaksi ja vaihdettiin taustalla toimiva sisällönhallintajärjestelmä. Alustaksi valittiin WordPress, sillä se tarjosi ylläpitäjille helpoimman ja tutuimman käyttökokemuksen.

koiramuseo.fi:n verkkopalvelun uudistus

Uudistus päätettiin tehdä siten, että olemassa oleva sisältö säilyy, mutta sisällön ympärillä olevat hallintatoiminnat ja ulkoasu uudistetaan vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeita. Uudistuksen yhteydessä päivitettiin sivuston ulkoasua ja siirrettiin suuri määrä olemassa olevaa sisältöä Drupal-sisällönhallintajärjestelmästä WordPressiin. Näyttelyt, esinekatalogit sekä niihin liittyvät metatiedot siirrettiin uuteen järjestelmään helposti ylläpidettävään ja muokattavaan muotoon.

Screenshot 2

Hakutoiminnot

Metatiedolla rikastetun sisällön tueksi luotiin helppokäyttöiset hakutoiminnot, joiden avulla laajasta artikkeli ja esinekokoelmasta käyttäjät pääsevät löytämään heitä kiinnostavat tiedot. Hakutoiminnoissa kiinnitettiin erityistä huomiota helppokäyttöisyyteen ja selkeyteen.

Screenshot 3

Esinekokoelmat

Koiramuseolla on mittava kokoelma aiheeseen liittyvää esineistöä. Kuhunkin esineeseen liittyy taustatarina sekä paljon muuta metatietoa, joka on tuotu digitaaliseen muotoon. Esinekokoelmia on mahdollista suodattaa hakutoimintojen avulla ja esineistä saa luotua kokoelmia ja virtuaalisia näyttelyjä osana portaalin toimintaa.

Monikielisyys

Sivusto suunniteltiin alusta alkaen tukemaan monikielisyyttä ja osa sisällöstä on käännetty ruotsiksi. Myös muita kieliä on jatkossa mahdollista lisätä.

Linkitys ja sosiaalinen media

Museon sisältöä on helppo jakaa sosiaalisen median kanaviin kävijöiden toimesta käyttämällä helppoja jakotoimintoja. Sisällössä on myös kiinnitetty huomiota ristiinlinkitykseen sekä asiaan liittyvän sisällön vahvaan esiintuomiseen nostojen ja listausten avulla. Tämä on erityisen vahvasti käytössä verkkonäyttelyissä.

Screenshot 4

Lahjoitukset

Iso osa toiminnasta toimii vapaaehtoisvoimin, joten lahjoitukset ovat tärkeä tulonlähde koiramuseolle. Rahallisten lahjoituksien lisäksi kävijöiden on mahdollista lahjoittaa esineitä kokoelmiin. Lahjoituksiin liittyvä tieto on tuotu paremmin esiin uudessa portaalissa.

Screenshot 5

Screenshot 6