Referenssit»

Podio / Fennoa -integraatio

Vertia

Integraatio Vertian Podio-järjestelmän ja Fennoa-taloushallintajärjestelmän välillä, joka automatisoi laskutusprosessin ja parantaa tiedonhallintaa.

IntegraatiotAPI-kehitys

Käytetyt teknologiat:

Node.js

Node.js

TypeScript

TypeScript

Podio

Podio

Fennoa

Fennoa

REST

REST


Laskutusintegraatiolla työmäärä kuriin

Vertia on asumisen laadun varmistaja, jonka tavoitteena on tarjota kaikille Suomessa terveellinen, energiatehokas ja viihtyisä koti. Palveluihin kuuluvat muun muassa tiiveysmittaus, kosteusmittaus, kosteuskartoitus, kuivaus, lämpökuvaus, viemärikuvaus, olosuhdeseuranta, merkkiainekoe sekä tutkimus- ja koulutuspalvelut.

Vertia ylläpitää projektienhallintaa Podiossa jossa satojen kuukausittaisten myynti- ja ostotapahtumien käsittely tapahtui kopioimalla tiedot käsin Podiosta Fennoa-palveluun. Tämä työllisti kokopäiväisesti jopa kaksi henkilöä.

Laskutusintegraatio Podion ja Fennoan välillä

Vertia käyttää Podiota toiminnan hallintaan ja tiedon jakamiseen. Järjestelmään kirjataan myös laskutettavat tapahtumat, jotka siirretään Fennoa-taloushallintajärjestelmään. Mysteerion kehittämä rajapintaintegraatio minimoi käsin tehtävän työn sekä vähentää inhimillisten virheiden riskiä siirtämällä laskut automaattisesti. Mysteerion palvelininfrastruktuuriin sijoitettu Node.js -pohjainen integraatio hyödyntää sekä Podion että Fennoan tarjoamia REST-rajapintoja automaation toteuttamiseksi.

Virheenhallinta ja valvonta

Rajapintaintegraation virheenhallinta on tärkeä osa sen toimintaa. Jos Integraation toiminnassa ilmenee virheitä, Mysteerio vastaanottaa reaaliaikaisia virheilmoituksia, jolloin virheen syytä päästään selvittämään mahdollisimman pian. Kattavat virhe- ja kontekstitiedot tallentuvat automaattisesti tietokantaan mahdollistaen ongelmien suoraviivaisen diagnosoinnin ja korjaamisen.

Modernit teknologiat

Mysteerio hyödynsi toteutuksessa moderneja teknologioita ja toimintatapoja. Node.js -ratkaisun toimintavarmuutta kasvatettiin TypeScriptin ja automatisoitujen testien avulla. Sovelluksen eri osat kehitettiin irrallisina moduuleina, vähentäen lähdekoodiin muodostuvia riippuvuussuhteita, tehden kehitystyöstä suoraviivaisempaa ja edesauttaen jatkokehitystä.

Tulokset

Projektin valmistuminen suunnitellusti edellytti tiivistä yhteistyötä eri tiimien välillä. Sujuva kommunikaatio Mysteerion kehitystiimin sekä Vertian Podio-käyttäjien ja taloushallinnon välillä oli keskeistä onnistuneen rajapintaintegraation saavuttamiseksi.

Kehitystyön tuloksena automaattinen tiedonsiirto Podion ja Fennoan välillä on osoittautunut erittäin tehokkaaksi. Sen ansiosta manuaalista työtä on vähennetty merkittävästi, ja laskutusprosessi on nopeutunut entisestään. Tämä on vapauttanut resursseja muuhun liiketoiminnan kehittämiseen ja tehnyt laskutusprosessista entistä tarkemman ja luotettavamman.